Faceți căutări pe acest blog

duminică, 9 august 2009

Anticoncepţionalele, prezervativele şi steriletul

Savanţii au ajuns la concluzia că apariţia vieţii, zămislirea , este o minune mai mare decăt universul. Când mari oameni au descoperit galaxiile, au spus : ” Iată măreţia creaţiei lui Dumnezeu”. Dar există o măreţie mai mare: zămisilirea, la care noi suntem împotrivă.

Medicii spun că, după zămislire, copilul, timp de şapte zile, merge din trompă în uter. În alte şapte zile încearcă să se lipească de uter şi se creează placenta sau casa copilului. Şi în alte şapte zile, total 21 , are loc prima zvâcnire a inimii , dar până atunci a fost viu, cu sistem nervos. Un om poate vieţui nelipit de uter 14 zile, după aceea moare. De aceea trebuie să se lipească de uter, ca să înceapă să se hrănească din mamă.


Ei bine, steriletul împiedică lipirea copilului de uter şi copilul moare şi se produce avort. Anticoncepţionalele fac acelaşi lucru prin toxicitatea care se creează.Şi aşa ajunge femeia să nu mai ştie câte avorturi a făcut. Nici nu are de unde să ştie, întrucât nu ştie că se produce, atunci când se produce. „ Înainte de a te fi urzit tu în pântecele mamei tale, te-am cunoscut Eu, şi înainte de a ieşi din pântece, te-am sfinţit”, zice Domnul în cartea Proorocului Ieremia, I, 5.Acesta e textul din Scriptură care ne arată că cine luptă împotriva vieţii e criminal. Nu numai cine omoară, ci şi cine luptă.

Mulţi tineri consideră că nu este nici un păcat să facă dragoste cu prietenele lor. Dar să nu le lase însărcinate..că atunci lucrurile se complică. Şi pentru asta apelează la prezervative, pentru a feri de boli venerice..Însă acestea nu îi asigură că sarcina nu va apărea, Eficacitatea prezervativului este de aproximativ 90%. Înfrânarea este singura metodă cu eficacitate totală. Este cea pe care Biserica le-o propune tinerilor: “Staţi cuminţi..”şi astfel se evită foarte simplu şi bolile şi alte neplăceri.Cea mai bună cale pe care pot merge tinerii este aceea a înfrânării.

Nu spun că fetele n-au nici o vină. De multe ori, ele ispitesc, ele îi provoacă. Se pare că în zilele noastre tinerele nu mai sunt interesate să-şi păstreze fecioria. Probabil că nu apreciază valoarea ei. Multe dintre ele ajung să aibă relaţii intime cu necunoscuţi, numai pentru plăcere, cu sau fără prezervativ.Dacă folosesc sau nu, asta contează mai puţin pentru că păcatul este acelaşi, la fel de grav. Când doi oameni curvesc şi în urma actului sexual femeia rămâne însărcinată şi avortează, pe lângă păcatul desfrâului , ei doi se fac părtaşi ai păcatului prunc-uciderii, care este o crimă. Dacă se protejează, păcatul e la fel de mare, însă nu devin criminali.

Societatea ne oferă aceste alternative pe tavă. Mai mult , ea susţine şi promovează relaţiile intime protejate între tineri. Nu puţine fete au fost asigurate de doctori că dacă iau pilule nu vor rămâne însărcinate. Doar că au fost minţite. Efectul pilulelor a împiedicat embrionul format să se fixeze de uter şi a fost eliminat fără ca mama să ştie că a fost gravidă.

Avem de-a face cu psihoza anilor pe care îî trăim, Păcatele sunt aceleaşi. Poate s-a schimbat denumirea sau modul de manifestare. Astăzi cele mai multe avorturi nu se fac în spitale, nu la ginecologie sau în cabinetele particulare, ci în Biserică. Nu întelegeţi greşit. Mă refer la biserica de zid, nu în biserica spirituală. Acesta e într-adevăr o veste tristă.Pentru că femeia poate fi chiar în faţa altarului şi în momentul acela ea face un avort. E foarte probabil ca atunci când preotul citeşte Sfânta Evanghelie, în pântecele multor femei din Biserică să se producă avorturi. Pentru că ea, în dimineaţa aceea a săvârşit păcatul şi a luat pastila ” de după” sau cu o seară înainte şi-a luat “tratamentul”. Dumnezeu este prezent în momentul zămislirii, căci în momentul acela El dă viaţă, El uneşte sufletul cu trupul.

Noi, ca tineri începători ai vieţii, suntem poate ispitiţi de ideea că ar trebui să ne trăim puţin viaţa înainte de a avea copii. Cu acest gând, ne deschidem calea către păcat şi către necazuri. Poate că unii folosesc prezervativul pentru a nu se murdări trupeşte, pentru a nu lua boli venerice sau utilizează pilulele anticoncepţionale ca să nu se vadă că trăiesc în păcat , însă omit grija pe care trebuie s-o avem ca să nu ne murdărim sufletele. Pentru aceasta,păstrarea curăţiei e indispensabilă. Nu vă gândiţi că sunteţi mai prejos decât prietenii voştri care au avut multe relaţii, sau să te îngrijorezi că ai 20 de ani şi încă eşti virgină. Veţi întâlni, cu siguranţă, persoana potrivită cu care să vă împărtăşeşti sentimentele de iubire, prin unirea intimă, la vremea potrivită. Şi vei avea ce să-I oferi. Se va simţi special (a) , iar tu o mare bucurie că v-aţi oferit un asemenea dar. Aşa că…toate la timpul lor.

Aşteptaţi Sfânta Cununie, binecuvântarea Domnului asupra relaţiei voastre şi va veni şi legătura intimă, mult aşteptata noapte de dragoste, dar ea va fi cu mult mai fericită “cu ştirea” Domnului. Nu vă feriţi de roadele binecuvântate ale cununiei: copiii. Ei sunt roadele dragostei voastre. Evitarea nu e dragoste, ci crimă. Căutarea plăcerii numai, cu evitarea rostului firesc al instinctului, e viciu şi păcat şi se pedepseşte de Domnul, care vede tot.

Suntem oameni, greşim. Ne putem îndrepta prin mărturisirea păcatelor. Dacă ne îndreptăm, îndepărtăm de noi sfărşitul lumii. Dacă nu ne îndreptăm, îl apropiem, deci el poate veni în orice moment. Să luăm aminte la faptele noastre, să nu smintim, să ne rugăm pentru cei care cad în păcatul desfrânării, mai ales că suntem în postul Crăciunului, perioadă numai bună pentru a reflecta asupra a ceea ce suntem şi ce facem. Sper că veţi duce aceste cuvinte mai departe, pentru că nu ne mântuim dacă facem numai noi binele, ci şi dacă determinăm pe alţii să facă binele.

„Femeia se va mântui prin naştere de fii”

Niciun comentariu: